Work in progress....

Het pand van Broeinest is altijd al een groene oase in een verder vrij kale industriële omgeving geweest. Op de terrassen, tegen de gevels en zelfs in de boomspiegels zorgt Harry sinds jaar en dag voor kleur.
Daar is nu een dimensie bij gekomen, de tuinen gaan de lucht in. Tegen de metalen gevel van de Tenierslaan-zijde van het pand is de eerste verticale tuin aangebracht. Een rasterwerk houdt de afzonderlijke draadmanden met groeisubstraat bijeen. In de draadmanden vinden diverse bloemen en planten voldoende voedsel om deze natte lente te overleven. Over natte lente gesproken: als het ooit nog eens droog wordt, regelt een computer de toevoer van water en voedingsstoffen.

Dit is niet de eerste stap op weg naar een groener, duurzamer en beter geïsoleerd Broeinest. Langzaam maar zeker brengen we de energierekening naar beneden bijvoorbeeld door de inzet van LED-verlichting en de betere isolatie van het pand - o.a. een vernieuwde voorgevel aan de Tenierslaan. Ook de verticale tuinen zullen het pand beter isoleren en voor minder energieverbruik zorgen. Als er straks dan ook nog zonnepanelen op het platdak staan en de groene gevels compleet zijn, zijn we een aantal stappen dichter bij ons doel, een energieneutraal Broeinest. En buiten dat is zo'n verticale tuin ook gewoon erg mooi!

Aan de realisering van de eerste fase “Broeinest Groenproject” werkten mee; Toon en Henk (Stravers Loodgieters) Jeroen (Soontiëns Groenvoorziening) Hamdullah en Mustafa (ijzervlechters) Susanne, Annelies, Franca en Harris (Lets Eindhoven), Remco (Klussenbedrijf KMC) Funda en Saffet.
Idee, organisatie en vuile handen: Harry.

 

Door de aanleg van perken, waterdoorlatende bestrating en een buurtkruidentuin zet Broeinest weer een stap naar vergroening.
De KruidenTuin is vrij toegankelijk en buurtbewoners kunnen er verse kruiden komen knippen en plukken.
Alleen voor privégebruik. Houd de KruidenTuin netjes en verzorgd.
Voor tips en hulp bij het onderhoud kun je altijd contact met ons opnemen.

 2015

 

 2014 

  2013